Jdi na obsah Jdi na menu

Losos s karamelovou kůrčičkou

15. 5. 2018

img_20180620_125320.jpgKůži očistěte od šupin, osolte a obalte ve směsi koření. Ráda používám pepř, červený pepř, kopr a rozmarýn. V zapékací míse roztopte ghí, karamel (můžete použít i pikantní variantu s chilli), přidejte citron a plátky česneku. Když  česnek začne vonět, vložte lososa, nebo jeho plátky kůží dolů a asi 4 minuty na střední teplotě jej osmažte. Mezitím si rozpalte troubu na 180 st., a když skončíte lehké smažení, otočte lososa kůží nahoru a asi 4 minuty, podle vašeho vkusu, pečte. Přílohu používám různou. K poslední fázi v troubě můžete přidat cherry rajčátka, nakrájený fenykl, malé uvařené nové brambůrky, nebo kuskus. Je to lahůdka také pro děti, které nerady vybírají kosti z ryb.