Jdi na obsah Jdi na menu

Halva

5. 3. 2018

_3ds8064_cs6_srgb.jpgNapoprvé si dejte raději menší množství surovin, ať si to vyzkoušíte a také můžete experimentovat. Základní suroviny jsou tyto:

150 g másla, 150 g pohankové krupice, hrst rozinek, 120 g tekutého karamelu, 4 dcl mléka (vody), kardamon

Na másle opražte krupici dozlatova asi 20 min. a postupně přidávejte -  oprané nebo naložené rozinky, karamel, mléko, koření a míchejte do zhoustnutí. 

Halvu podávejte na talíři nebo v miskách dle libosti s ovocem i bez, s čokoládou, kakaem nebo karamelem, pokud to bude sladké méně, než máte rádi. Můžete ji třeba dát na fólii do srnčího hřbetu, nechat  vychladit a až pak vyklopit a servírovat.

Místo másla můžete použít ghí, místo kardamonu skořici nebo vanilkový lusk, k rozinkám lískové nebo jiné oříšky či sušené ovoce. Čím kvalitnější suroviny použijete, tím lahodnější bude výsledek. Takže hurá ke svému farmáři pro máslo nebo ghí, mléko a pohankovou krupici smiley.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář